Zinenzoo verbindt lichaam en geest voor een twinkeling in je ogen.


Yin yoga & invloeden van buitenaf

In de Westerse maatschappij hebben we de illusie alles te kunnen controleren en beheersen. Terwijl er zoveel invloeden van buitenaf zijn waar we niets over te zeggen hebben. Denk bijvoorbeeld aan het ritme van de seizoenen, de stand van de maan, je levens- of menstruatiecyclus. Wat zijn dit voor invloeden en hoe kun je dit in je voordeel laten werken?

“Je kan de golven niet stoppen, maar je kunt wel leren surfen.” (Jon Kabat-Zinn)

De seizoenen

Ieder seizoen heeft zijn eigen karakter, tempo en ritme, ieder seizoen staat onder invloed van een van de vijf elementen uit de Chinese filosofie. De lente (element hout) is de tijd van het ontwaken, in de zomer (element vuur) staat alles in groei en bloei, de herfst (element metaal) staat in het teken van loslaten, in de winter (element water) is het tijd om naar binnen te keren.

“En dan blijkt dat wij als mens de seizoenen zijn: ons fysieke lichaam en ons gevoel, ons denken en ons ervaren doorlopen evenzeer de lente, de zomer, de herfst en de winter. Wij zijn de belichaming van dat ritme.” (Jaap Voigt)

De stand van de maan

De stand van de maan heeft invloed op lichaam en geest. Tijdens volle maan lijken de emoties hoger op te lopen en slapen veel mensen minder goed. Ongeveer 1 keer per maand is het volle maan, elk met een eigen energie en betekenis. Benieuwd hoe je het ritme van de maan in jouw voordeel kan laten weten? Laat het me weten via info@zinenzoo.nl en ontvang vlak voor elke volle maan een (gratis) update per mail.


Loading