Zinenzoo verbindt lichaam en geest voor een twinkeling in je ogen.


De Stress-APK

Stress is pas ongezond als je te lang spanning voelt en geen tijd kunt of wilt nemen voor ontspanning. Het heeft niet alleen te maken met de situatie op je werk en thuis, maar vooral ook met de wijze waarop je stress omgaat. Het is een zichzelf versterkend process waarbij de balans tussen inspanning en herstel verstoord raakt.

De Stress-APK biedt een (h)eerlijke check van jouw stresslevel. Het laat je begrijpen en ervaren wat voor jou stress en ontspanning is om zo de balans steeds weer te kunnen herstellen. Ingrediënten zijn mindfulness, compassie, de kracht van verbeelding, ademhalingstechnieken en vooral jouw lichaam. Want leren omgaan met stress is kort samengevat leren luisteren naar je lichaam.

Praktische zaken

De Stress-APK wordt aangeboden op:

  • maandagavond 12 en 26 november – van 19:30 tot 21.30 uur
  • zondagmiddag 9 december – van 13.30 tot 17.30 uur.

De Stress-APK’s vinden plaats op de Nieuwendammerdijk. De gevraagde bijdrage is €75 euro (of €60 euro als je je samen aanmeldt). Dit bedrag is inclusief:

  • theorie ‘Stress als fysiek verschijnsel’
  • hand-out ‘Fysieke trucs om te ontspannen’
  • hand-out ‘Van automatische reactie naar bewuste respons’
  • twee meditaties voor thuis
  • thee met lekkers

De Stress-APK gaat door bij 6 deelnemers, het maximum is 10. De genoemde bedragen zijn exclusief BTW.

Incompany | bij de VU

Op de bijzondere locatie De Bosbaan is de Stress-APK inmiddels vier maal aangeboden aan deeltijdstudenten Accountancy bij de Vrije Universiteit. Een groep studenten met een relatief veel stressklachten, want zij combineren hun meerjarige postdoctorale opleiding met een zeer goed gevulde werkweek bij een accountantskantoor. Alle deelnemers zouden de Stress-APK aanraden aan medestudenten. De workshop kreeg het gemiddelde rapportcijfer 8,4 en staat in het voorjaar van 2019 nogmaals op het programma.

“De Stress-APK geeft veel inzicht over de werking van stress en biedt goede praktische oefeningen die helpen bij het ontspannen. Ook bleek het fijn om ervaringen te delen.”

“De trainer en de omgeving laten je begrijpen waar je staat en hoe je het beste uit jezelf kunt halen.”

“Ik heb de workshop als zeer nuttig ervaren. In de eerste plaats, hoe cru ook, fijn om te weten dat er ook andere deeltijdstudenten zijn die stress ervaren.”

Contact

Mail of bel gerust als je ergens vragen over hebt.

Marit van Overschot | info@zinenzoo.nl | 06-20442839


Loading