Zinenzoo verbindt lichaam en geest voor een twinkeling in je ogen.


Stress

Stress, iedereen heeft er wel eens mee te maken. Als je stress ervaart gebeurt er van alles in je lichaam. Er worden stresshormonen aangemaakt zoals adrenaline en cortisol, je hartslag versneld, je spieren spannen zich, je ademhaling wordt sneller en dieper en sommige processen in het lichaam worden stilgelegd zoals bijvoorbeeld de spijsvertering. Stress brengt je lichaam in staat van paraatheid en zorgt ervoor dat je alert kunt reageren of geconcentreerd kunt werken aan een lastige klus. Zodra de klus klaar is of de gebeurtenis voorbij dan gaat de spanning vanzelf weg. Deze spanning hoort bij het leven en is gezond.

Chronische stress

Stress is ongezond als je te lang spanning voelt en geen tijd kunt of wilt nemen voor ontspanning. Ongezonde of chronische stress is het gevolg van een combinatie van interne en externe oorzaken. Het heeft niet alleen te maken met de situatie op je werk en thuis maar vooral ook met de wijze waarop je stress omgaat. Het is een zichzelf versterkend process waarbij de balans tussen inspanning en herstel verstoord raakt met een breed scala aan klachten tot gevolg. Je draait in cirkels rondom vaak negatieve patronen en put je lichaam en geest langzaam maar zeker uit.

Hoe ontspannen ben jij?

Het leven vraagt om steeds weer balanceren tussen inspanning-stress en ontspanning-herstel. En dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Door stress staan we grotendeels op de automatische piloot, zijn we niet of nauwelijks in staat tot (zelf)reflectie en putten zo lichaam en geest steeds verder uit.

Yin yoga heeft een een diepe stimulerende, kalmerende en bevrijdende werking en is geschikt voor iedereen die op zoek is naar ontspanning en introspectie. Zinenzoo biedt wekelijks les op maandagochtend en woensdagavond in de sfeervolle ruimte van de Nieuwendammerdijk.

Met stress leren omgaan

Het erkennen van stressklachten is de eerste stap in het verminderen van stress. Of het nou gaat om lichte stressklachten of een burn-out: het draait om de vraag hoe jij de balans tussen inspanning en ontspanning weer kunt herstellen om zo je weerbaarheid tegen stress te vergroten.

Zinenzoo leert je met stress om te gaan door een coachingstraject op maat. Centraal staan het ervaren en respecteren van grenzen, het verhogen van lichaamsbewustzijn en zelfvertrouwen, het doorbreken van de automatische piloot en het leren zorgen voor jezelf.

De training Omgaan met stress van Zinenzoo leert je signalen van stress te herkennen en helpt je te ontspannen. Door begrijpen (theorie en oefeningen) te combineren met ervaren (yin yoga, mindfulness en compassie) krijg je tools in handen om de balans weer te herstellen.

Voor wie?

  • Je hebt het gevoel geleefd te worden en geniet minder van het leven
  • Je ervaart veel druk en hebt moeite om te ontspannen
  • Je doet veel op de automatische piloot
  • Je hebt vaak een negatief oordeel over jezelf
  • Je voelt je onzeker en piekert veel
  • Je wilt meer uit het leven halen maar weet niet hoe
  • Je belandt steeds weer in oude patronen en doet niet echt wat jij wilt
  • Je doet veel vanuit ‘moeten’ in plaats van ‘willen’

Contact

Mail of bel gerust als je ergens vragen over hebt.

Marit van Overschot | info@zinenzoo.nl | 06-20442839


Loading