Zinenzoo verbindt lichaam en geest voor een twinkeling in je ogen.


Vergroot je weerbaarheid tegen stress | met yin yoga, mindfulness & compassie

De training ‘Vergroot je weerbaarheid tegen stress’ leert je signalen van stress te herkennen en helpt je (systematisch) te ontspannen. Ingrediënten zijn yin yoga, mindfulness en compassie. Stress is ongezond als je te lang spanning voelt en geen tijd kunt of wilt nemen voor ontspanning. Het is een zichzelf versterkend proces waarbij de (fysieke) balans tussen inspanning en herstel verstoord raakt.

Door te begrijpen en te voelen wat voor jou stress en ontspanning is, krijg je tools in handen om deze balans weer te herstellen. Voorafgaand aan de lessen ontvang je hierover theorie en oefeningen per mail, tijdens de les staat ervaren centraal. De training bestaat uit twee groepsbijeenkomsten en een 1-op-1 coachingsgesprek. Het programma is als volgt opgebouwd:

Lesavond 1

  • Wat is stress?
  • Hoe ontstaat stress?

Lesavond 2

  • Stress en emoties
  • Stress en het brein

De training wordt afgesloten met een 1-op-1 coachingsgesprek zodat we kunnen verder kunnen inzoomen op wat jij nodig hebt om je weerbaarheid tegen stress te vergroten.

“Alleen al het bewust iets gaan doen tegen stress, maakt je bewust. Bijvoorbeeld thuis de boel de boel laten om iets voor jezelf te gaan doen (..) De combinatie van oefeningen en theorie vond ik goed en ook de info was van hoge kwaliteit. Door de training ben ik bewuster gaan nadenken over mijn manier van het omgaan met stress.” (Annemarie)

vergroot je weerbaarheid tegen stress

“De training heeft mij geleerd hoe belangrijk het is om naar signalen van je lichaam te luisteren. Tijdens de lessen heb ik het verschil tussen spanning en ontspanning goed kunnen voelen en vooral hoe ontzettend moeilijk het is om te ontspannen.” 

“De training heb ik als heel prettig ervaren. Even stilstaan, weg uit de hectiek. De training heeft mij tools gegeven om mijn weerbaarheid tegen stress te vergroten. Vooral mijn ademhaling rustig maken helpt mij hierbij.” (Jantien)

Praktische zaken

De volgende training wordt in het najaar van 2018 aangeboden op de Nieuwendammerdijk. De avonden starten om 19.30 uur waarbij je vanaf 19.15 welkom bent voor een kop thee en arriveren zonder haast. Uiterlijk 22 uur ronden we af. Het coachingsgesprek vindt overdag plaats op een moment naar eigen keuze, dit gesprek duurt ongeveer een uur. De training gaat door bij 5 deelnemers, het maximum is 10.

De gevraagde bijdrage voor twee lesavonden en een 1-op-1 coachingsgesprek is €145 (inclusief cursusmateriaal en BTW). 

Maatwerk

De training Vergroot je weerbaarheid tegen stress kan ook op maat voor 1 of 2 personen worden aangeboden.

Voor wie?

De training ‘Vergroot je weerbaarheid tegen stress’ is geschikt voor iedereen die:

  • veel druk ervaart en moeite heeft om te ontspannen,
  • het gevoel heeft geleefd te worden,
  • veel piekert en kritisch is naar zichzelf en anderen,
  • vooral doet vanuit ‘moeten’ in plaats van ‘willen’.

Deze training is een verdieping of aanvulling op de Mindfulness- en de Compassietraining, maar kan ook als aparte module worden gevolgd. Yin yoga is geschikt voor iedereen die op zoek is naar ontspanning en introspectie, ervaring met yoga is dus niet nodig.

Contact

Mail of bel gerust als je ergens vragen over hebt. Marit van Overschot | info@zinenzoo.nl | 06-20442839

Op de hoogte blijven?


Loading