Zinenzoo verbindt lichaam en geest voor een twinkeling in je ogen.


Training Omgaan met stress

Stress is pas ongezond als je te lang spanning voelt en geen tijd kunt of wilt nemen voor ontspanning. Het is een zichzelf versterkend proces waarbij de (fysieke) balans tussen inspanning en herstel verstoord raakt. Deze training leert je beter omgaan met stress door te leren luisteren naar je lichaam. Naast theorie en oefeningen zijn mindfulness, compassie, de kracht van verbeelding, ademhalingstechnieken en yin yoga belangrijke ingrediënten. Deze training laat je begrijpen en ervaren wat voor jou stress en ontspanning is om zo de balans steeds weer te kunnen herstellen.

Het programma is als volgt opgebouwd:

  • Lesavond 1: wat is stress?
  • Lesavond 2: wat veroorzaakt stress?
  • Lesavond 3: stress & emoties
  • Lesavond 4: stress & het brein

“Marit geeft de training vanuit haar passie en ervaring en dit kun je merken. De inhoud en de begeleiding waren top.” (Matthijs)

“De training heb ik als heel prettig ervaren. Even stilstaan, weg uit de hectiek. De training heeft mij tools gegeven om mijn weerbaarheid tegen stress te vergroten. Vooral mijn ademhaling rustig maken helpt mij hierbij.” (Jantien)

vergroot je weerbaarheid tegen stress

Praktische zaken

De volgende training wordt aangeboden in het voorjaar van 2019, meer informatie volgt. De avonden starten om 19.30 uur waarbij je vanaf 19.15 welkom bent voor een kop thee en arriveren zonder haast. Rond 21:30 uur ronden we af. De training gaat door bij 5 deelnemers, het maximum is 8. De gevraagde bijdrage is €225.

Optioneel:

  • Je kunt de training afsluiten met een 1-op-1 coachingsgesprek om zo verder in te zoomen op de wijze waarop jij je weerbaarheid tegen stress verder kunt vergroten. De meerkosten hiervan bedragen €70.

De genoemde bedragen zijn inclusief cursusmateriaal en exclusief BTW. Deze kosten zijn mogelijk aftrekbaar bij de Belastingdienst en worden regelmatig vergoed door werkgevers.

“De combinatie van oefeningen en theorie vond ik goed en ook de info was van hoge kwaliteit. Door de training ben ik bewuster gaan nadenken over mijn manier van het omgaan met stress.” (Annemarie)

“De training heeft mij geleerd hoe belangrijk het is om naar signalen van je lichaam te luisteren. Tijdens de lessen heb ik het verschil tussen spanning en ontspanning goed kunnen voelen en vooral hoe ontzettend moeilijk het is om te ontspannen.” (Wendy)

“Ik heb door de training geleerd beter voor mezelf te zorgen, tijd voor mezelf te nemen.” (Anna)

Voor wie?

De training Omgaan met stress is geschikt voor iedereen die:

  • veel druk ervaart en moeite heeft om te ontspannen,
  • het gevoel heeft geleefd te worden,
  • veel piekert en kritisch is naar zichzelf en anderen,
  • graag minder stress in zijn of haar leven wilt ervaren,
  • vooral doet vanuit ‘moeten’ in plaats van ‘willen’.

Deze training is een verdieping of aanvulling op de Mindfulness- en de Compassietraining, maar kan ook als aparte module worden gevolgd. Yin yoga is geschikt voor iedereen die op zoek is naar ontspanning en introspectie, ervaring met yoga is dus niet nodig.

Maatwerk

De training Omgaan met stress kan ook op maat voor 1 of 2 personen worden aangeboden.

Contact

Mail of bel gerust als je ergens vragen over hebt. Marit van Overschot | info@zinenzoo.nl | 06-20442839.


Loading