Zinenzoo verbindt lichaam en geest voor een twinkeling in je ogen.


Stresscoaching volgens de CSR-methode

Vanuit mijn praktijkruimte omgeven door groen in Amsterdam-Noord, begeleid ik jou graag bij het terugvinden van de balans tussen in- en ontspanning. De focus ligt hierbij op fysiek herstel, het leren omgaan met stress, het vergroten van lichaamsbewustzijn en de opbouw van vitaliteit.

Stresscoaching volgens de CSR-Methode is wetenschappelijk onderbouwd en bewezen effectief. De CSR-Methode pakt stressklachten en burnout psycho-biologisch aan. Dat betekent dat je wordt gecoacht op drie niveaus: lichaam, gedrag en psyche.

Stresscoaching volgens de CSR-methode

Het maakt uit of je stressklachten hebt of dat er sprake is van overspanning of burn-out. Niet alleen voor de duur van je herstel, maar ook voor de manier van herstellen. Bij overspanning of burn-out is je lichaam in de war geraakt. Je bent neuro-hormonaal ontregeld en dat heeft effect op je hersenen, organen en immuunsysteem. Je lijf moet dan eerst herstellen voordat je andere problemen kunt oplossen en je zelfmanagement kunt verbeteren.

Bij alle trajecten wordt een begin- en een eindmeting uitgevoerd met behulp van een gevalideerde vragenlijst. Deze meet of en in welke mate er sprake is van stressgerelateerde problematiek. Zo kan de juiste koers worden bepaald en de resultaten van het coachingstraject in beeld worden gebracht. Benieuwd naar de (resultaten van de) CSR-methode? Lees hier verder.

Ik dacht dat het nooit meer goed zou komen. Niet met mij, mijn energie, mijn ambities, mijn hoofd… Marit geeft rust, moed en duidelijke handvaten. Marit luistert, is empatisch en wijst je de weg in de wondere wereld van buik, hart en hoofd. Ze leert je te voelen en te luisteren naar je lichaam. Daarnaast is er ruimte voor verwondering, humor en relativering. Niet alles kan en hoef je te fixen en niet alles hoeft nu. Mijn traject met Marit heeft mijn leven verrijkt.” (Justa)

Voor wie?

• Je hebt het gevoel geleefd te worden en geniet minder van het leven
• Je ervaart veel druk en hebt moeite om te ontspannen
• Je doet veel op de automatische piloot
• Je hebt vaak een negatief oordeel over jezelf
• Je voelt je onzeker en piekert veel
• Je wilt meer uit het leven halen maar weet niet hoe
• Je belandt steeds weer in oude patronen en doet niet echt wat jij wilt
• Je doet veel vanuit ‘moeten’ in plaats van ‘willen’
• Je functioneren wordt belemmerd door stressklachten (van lichte klachten tot burn-out)

“De begeleiding van Marit heeft mij geholpen om mezelf weer terug te vinden. Zij heeft mij geleerd om mijn stressklachten te herkennen, te onderzoeken en om te buigen. Hierdoor heb ik weer balans gevonden in zowel werk als privé. Marit geeft haar begeleiding op een hele prettige manier waarbij ze aansluit op je behoeftes maar je ook uitdaagt. En dit vanuit een hele bijzondere locatie. Ik ben echt blij dat ik dit traject heb gevolgd en neem hiervan veel mee in het dagelijks leven.” (Chantal)

Contact

Mail of bel gerust als je ergens vragen over hebt.

Marit van Overschot | info@zinenzoo.nl | 06-20442839


Loading