Zinenzoo verbindt lichaam en geest voor een twinkeling in je ogen.


Training Omgaan met stress

Stress is pas ongezond als je te lang spanning voelt en geen tijd kunt of wilt nemen voor ontspanning. Het is een zichzelf versterkend proces waarbij de (fysieke) balans tussen inspanning en herstel verstoord raakt. Het programma is als volgt opgebouwd:

  1. stress als fysiek verschijnsel
  2. emoties en het brein
  3. veiligheid en jouw toolkit

Leren omgaan met stress is kort samengevat leren luisteren naar je lichaam. Deze training laat je dit begrijpen en ervaren en biedt praktische tools om de balans tussen stress en ontspanning steeds weer te herstellen. Naast theorie en oefeningen zijn o.a. mindfulness, compassie, de kracht van verbeelding en ademhalingstechnieken belangrijke ingrediënten.

De combinatie van oefeningen en theorie vond ik goed en ook de info was van hoge kwaliteit. Door de training ben ik bewuster gaan nadenken over mijn manier van het omgaan met stress.” (Annemarie)

“De training heeft mij tools gegeven om mijn weerbaarheid tegen stress te vergroten. Vooral mijn ademhaling rustig maken helpt mij hierbij.” (Jantien)

Deelname is inclusief:

  • reader ‘Stress als fysiek verschijnsel’
  • hand-out ‘Fysieke trucs om te ontspannen’
  • hand-out ‘Van automatische reactie naar bewuste respons’
  • vier meditaties voor thuis

Praktische zaken

Op vrijdagmiddag 11, 18 en 25 maart wordt de training Omgaan met stress opnieuw aangeboden, ditmaal in de yurt van Healing People im Amsterdam-Noord. De training vindt plaats tussen 13 en 16 uur, de gevraagde bijdrage is €250. Bij aanmelding van 2 of meer personen geldt een gereduceerd tarief van €195 p.p. Dit is inclusief cursusmateriaal en exclusief BTW. Het minimum aantal deelnemers is 4, het maximum is 8. Deze kosten zijn mogelijk aftrekbaar bij de Belastingdienst en worden regelmatig vergoed door werkgevers.

“Ik heb door de training geleerd beter voor mezelf te zorgen, tijd voor mezelf te nemen.” (Anna)

Contact

Mail of bel gerust als je ergens vragen over hebt. Marit van Overschot | info@zinenzoo.nl | 06-20442839.

Op de hoogte blijven?


Loading