Zinenzoo verbindt lichaam en geest voor een twinkeling in je ogen.


Yin yoga tegen stress en burn-out

Stress, iedereen heeft er wel eens mee te maken. Stress is pas ongezond als je te lang spanning voelt en geen tijd kunt of wilt nemen voor ontspanning. Het leven vraagt om steeds weer balanceren tussen inspanning/stress en ontspanning/herstel. En dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Yin yoga heeft een diepe stimulerende, kalmerende en bevrijdende werking en is geschikt voor iedereen die op zoek is naar ontspanning en introspectie.

Het natuurlijke proces van ontspannen

Yin yoga ondersteunt het natuurlijke proces van het lichaam om te ontspannen. De houdingen activeren het parasympatisch zenuwstelsel en stimuleren organen en meridianen. Zo kan energie vrij stromen en leert het lichaam weer te ontspannen. Bij yin yoga gebruik je je lichaam niet om in een houding te komen, maar gebruik je een houding om meer in je lichaam aanwezig te zijn. Je leert zo gevoelens en signalen van het lichaam te herkennen en betekenis te geven. Yin yoga is geschikt voor iedereen die gestresst of overprikkeld is of te maken heeft met een burn-out. Het blijkt een waardevolle aanvulling op bijvoorbeeld (cognitieve) stress-therapie. 

Praktische zaken

Je bent welkom bij de wekelijkse yin yoga les op maandagochtend of de maandelijkse special op woensdagavond. Ook zijn privé-lessen mogelijk in mijn sfeervolle praktijkruimte omgeven door groen en vrolijk kwetterende vogels. Ervaring met yin yoga is niet nodig.

Yin yoga tegen stress en burn-out

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat yoga:

  • stresshormonen afbreekt en blokkades in het lichaam opheft zodat je je weer energieker voelt
  • je lichaamsgevoeligheid vergroot waardoor je signalen sneller herkent
  • zorgt voor kalmte en concentratie
  • woede en frustratie vermindert
  • het vertrouwen in je eigen vermogen om problemen aan te pakken vergroot
  • het gevoel van eigenwaarde verhoogt
  • het stress response systeem moduleert waardoor je lichaam beter op stress kan reageren

“Marit weet een fijne, veilige sfeer te creëren waardoor je gemakkelijk kunt ontspannen. Het lijkt alsof je niets doet als je lang in een bepaalde houding blijft, maar als je eruit komt voel je dat je lichaam op een diepere laag gestrekt en ontspannen is. Een heerlijke yogales, echt een aanrader!” (Stoika)

Op de hoogte blijven?


Loading