Zinenzoo verbindt lichaam en geest voor een twinkeling in je ogen.


Feest der Zinnen (mei’15)

Feest der Zinnen (mei '15)

Ingrediënten zijn meditatie, yin yoga, zinnenstrelende intermezzo’s, momenten van stilte, een grote (glim)lach, een knapperend haardvuur, een heerlijk onderkomen midden in de bossen en glooiende heuvels van de Belgische Ardennen, geen verantwoordelijkheden en alle ruimte voor ontspanning. Tijdens het weekend prikkelen we de zintuigen om je de kracht van aandacht te laten ervaren en beginnen we de dagen in stilte, dichtbij jezelf en de natuur. Een weekend vol zien, horen, ruiken, voelen, proeven en misschien wel simpel weten. Want als je echt stilstaat, ontdek je wat je wilt en wat je eigenlijk nodig hebt.
Feest der Zinnen (mei’15)
"Een lang weekend vol geniet-jes. Het samenspel van stilte, intense vogelgeluiden en in de verte een loeiende koe, zittend op m'n kussen, liggend op m'n yogamat, bezoek van een regenworm, sperden mijn zintuigen en hart steeds meer open. Zo lach ik in gedachten voor een tweede keer in een warm bad, visualiseerde ik veel schuim en rozenblaadjes, vol met dankbare gevoelens en toch wederom verrassende activiteiten. Sommige activiteiten maakte deze tweede keer meer indruk dan de eerste keer. De unieke ervaring dat er zoveel is, als het stil is, dat er zoveel rust ontstaat, als er even niets van je gevraagd wordt, behalve genieten, en dat is best een kunst!" (Maartje)
"Fijn, vanzelfsprekend, het is zoals het is en niets hoeft. Ademen en geleid door jullie mooie combi weer (her)ontdekken hoe dankbaar ik daarmee kan zijn. Wat een aandacht! Het straalt er vanaf. Jullie open houding doet daarin goed en ach zoveel meer. " (Ellen)

Een sfeerverslag

Arriveren in een groene oase, wakker worden op de yogamat, een blinddoek om, het geluid van taugé, de zon breekt door, een roofvogel doet inspectie, yin yoga tussen de grassprieten en een nieuwsgierige mier, mediteren door je zintuigen wagenwijd open te zetten, de vogels zingen het hoogste lied, het betoverende landschap van de Ardennen, op avontuur in je eigen lichaam, het belletje gaat weer, een wolk voor de zon, adem de zwaarte in en lichtheid uit, bezinning met een miezertje buiten, tenen in een onmogelijke stretch, behoefte aan frisse lucht, groots vuur terwijl de nacht zijn entree doet, het spel tussen donker en licht, op naar een zachte landing.

Begeleiding

Zin&Zenne is een samenwerking tussen Lotte Sluis en Marit van Overschot. Zin&Zenne laat je -met een breed aanbod van retraites, trainingen en coaching- ervaren hoe rijk, (h)eerlijk en krachtig stilstaan is.

Locatie

De Blauwe Roos, een sfeervol huis met grote tuin aan de rand van het dorpje Hodister midden in de Belgische Ardennen.

ZIN?

Bekijk het aankomend aanbod of stel zelf een weekend samen. Maatwerk is mogelijk vanaf 6 personen.


Loading