Zinenzoo verbindt lichaam en geest voor een twinkeling in je ogen.


Yin yoga

Yin yoga heeft een diepe stimulerende, kalmerende en bevrijdende werking en is geschikt voor iedereen die op zoek is naar ontspanning en introspectie. In tegenstelling tot meer dynamische vormen van yoga is het doel van yin yoga niet het versterken of activeren van de spieren, maar juist deze te ontspannen om zo het bindweefsel te stimuleren. Omdat bindweefsel zich langzaam verlengt, versterkt en opent blijf je steeds een aantal minuten in een houding zitten. Er komt geen zweetdruppel aan te pas en toch kan yin yoga behoorlijk intensief en uitdagend zijn: niet alleen fysiek, maar ook mentaal en emotioneel.

Yin Yoga

Zin in yin

Ik werd en word geraakt door de kracht en stilte van yin yoga en heb een docentenopleiding gevolgd bij José de Groot. In Amsterdam-Noord geef ik wekelijks les op maandagochtend en bied ik maandelijks een extra lange special op woensdagavond.  In mijn praktijkruimte omgeven door groen en vrolijk kwetterende vogels kun je terecht voor een privéles op maat. Ook zet ik yin yoga regelmatig in binnen coaching, retraites en trainingen.

Een opmerkelijk spiegel

“Je ervaringen tijdens een yin yoga les vertonen opmerkelijke parallellen met de wijze waarop je in het dagelijks leven staat. Duik je gelijk zover mogelijk een houding in of ondersteun je jezelf met een kussen of deken? Hoe ga je om met de weerstand die ontstaat doordat je steeds verder in een houding zakt? Vlucht je weg en ben je met je hoofd totaal ergens anders, wil je het fixen en pas je je houding aan, geef je het op en raak je gefrustreerd of geïrriteerd? Of richt je juist je aandacht op de weerstand om zo ruimte te creëren?”

“Marit straalt tijdens de yoga-les zoveel rust uit, dat je daar al heel ontspannen van wordt. Verder zorgt ze voor duidelijke uitleg en kijkt ze kritisch of iedereen de houdingen goed uitvoert. Ze weet een vertrouwde, warme sfeer te creëren en daardoor kom je heerlijk ontspannen uit deze Yin-les.” (Wendy)

“Anderhalf uur yin yoga met Marit voelde als even mogen vertoeven op een eilandje van rust, heel fijn!” (Mascha)

Op de hoogte blijven?


Loading